Home / Vijesti / Djevojci (18) pozlilo na poslu pa umrla u Hitnoj na rođendan
40e7e0e9d8d724c0936d

Djevojci (18) pozlilo na poslu pa umrla u Hitnoj na rođendan

Bosanskohercegovački mediji pišu kako je djevojka umrla zbog hladnoće, no glasnogovornik MUP-a SBK to nije mogao potvrditi, kaže da je uzrok smrti za sad nepoznat.

A. M. iz Travnika umrla je na svoj 18. rođendan u Hitnoj pomoći nakon što joj je pozlilo na radnom mjestu u Tvornici „Fortitudo“ Travnik, koja posluje u sastavu „AS Group“.

– Mi smo odmah po dojavi o tom događaju izvršili provjere. Djevojka je umrla u Domu zdravlja, a uzrok je za sada nepoznat. Poslodavac je, nakon što je djevojci pozlilo, pustio radnike koji su bili u smjeni kući jer su bili u šoku zbog ovog događaja – kazao je Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBK za Avaz.ba.

Bosanskohercegovački mediji pišu kako je djevojka umrla zbog hladnoće, no Prohan to nije mogao potvrditi.

– Djevojka je došla od kuće na posao i pet minuta prije početka radnog vremena pozlilo joj je. Zabolio ju je trbuh i počela je gubiti svijest. Odmah je došla Hitna pomoć, ali je ona preminula na putu do bolnice – kazao je Asim Hadžimahmutović, direktor tvrtke za Faktor.

Prema informacijama koje su stigle do njega, kaže, djevojka je imala slabo srce.

– Počela je raditi kod nas prije četiri mjeseca i vjerujte svi smo u šoku, tako je bila mlada. Danas je u firmi nastala opća panika pa smo odlučili zatvoriti tvornicu i obustaviti rad jer smo svi pod snažnim dojmom njene smrti – kazao je Hadžiahmetović koji tvrdi da nema govora o tome da su uvjeti za rad u tvornici nehumani.

– Temperature su veoma niske i vjerujte nije lako zagrijati dvije hale u kojima boravi 850 radnika. Uvjeti rada jesu otežani, svima je vjerojatno hladno po rukama, ali definitivno nisu toliko loši da bi doveli do ovoga – rekao je.

Iza preminule djevojke ostali su neutješni roditelji te brat i sestra.

 

24sata.hr

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *